top of page
WP_20181017_13_37_56_Pro_NBT.jpg

'Met gezondheids-screenings in de wijk komen we in contact met vele verschillende mensen en bouwen we een gemeenschap die elkaar ondersteund'.

Simon Henk Luimstra

Teamleider Sport, gemeente Emmen

Logo Gemeente Emmen.png

supports this project

Met gezondheidsscreenings in de wijk brengen we mensen samen en geven we hen inzicht in hun fysieke prestaties. Door de mogelijkheden van ieder op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en lifestyle met op wetenschappelijk onderbouwde tests in kaart te brengen geven wij inzicht in de gezondheid van individuen.  Dit bieden we aan binnen de kaders van positieve gezondheid en de Bluezone filosofie. 

In samenwerking met regionale gezondheidsinstanties, overheid en activiteitenaanbieders delen we de inzichten uit gezondheidsmetingen met gerichte feedback naar het aanbod in de wijk naar de deelnemer en daarnaast in geanonimiseerde vorm en op groepsniveau met beleidsmakers. Deze metingen ondersteunen het werk van buurtsportcoaches en gezondheidsaanbieders met data ondersteunde evaluaties en kunnen worden gekoppeld aan PGO's.

Fuenlabrada Spanje

8dc856c_w1272_20220523120431resize.jpg

 

Eén van de meest sociale evenementen in de stad wordt georganiseerd door de sportafdeling: ‘Marcha quemapolvorones’. 

Ruim 2.300 mensen waren aanwezig bij het evenement op 18 december. Men startte met een aantal gezondheidsmetingen, liepen door de straten van Fuenlabrada en schoven vervolgens aan tafel voor een typisch Spaans kerstgerecht, waarbij een taart werd 'verbrandt'. De dag eindigde met concert naast het stadhuis en een hoop tevreden deelnemers die nieuwe inzichten hadden in hun gezondheid.

4653

gemeten individuen

62%

deelnemers blijft meer actief na 2 jaar 

Taille meten

POSITIEVE GEZONDHEID

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

LIFESTYLE

Iedere levensstijl heeft een grote invloed op de gezondheid. Door in te zoomen op individuele levensstijl krijgen we inzicht in deze relatie. We zetten de individuele metingen af tegen gemiddelden zodat we bijvoorbeeld zien of er sprake is van een versnelde of vertraagde afname van bijvoorbeeld spierfuncties en spiermassa, ook bekend als sarcopenie.

GEZONDHEIDSRISICO'S

Iedereen is liefst gezond. Om gezondheid zolang mogelijk vol te houden en fit ouder te worden, screenen wij op veel voorkomende gezondheidsrisico's. Dit zijn onder andere:

- valrisico,

- sarcopenie,

- cardiovasculair risico

allen van cruciaal belang voor het behoud van de gezondheid en de levenskwaliteit.. Kinetic Analysis meet deze domeinen met wetenschappelijk gevalideerde meetapparatuur.

Wat meten we in de wijk

Partners in de ontwikkeling van metingen in de wijk zijn o.a.Interesse?

Laat hier uw gegevens achter. 

ggd.png
018.jpg
01.jpg

Metingen in de wijk voor verbinding door lifestyle

Dank voor uw inzending!
bottom of page